Gündem

Satın aldıkları araçlar 'kiralık' çıkınca suç duyurusunda bulundular

12 Mayıs 2025 13:31

Güncelleme: 12 Mayıs 2025 16:34

Antalya'da sosyal medya fenomenine ait olduğu öne sürülen firmaya araç sahibi olma hayaliyle para yatıran çok sayıda kişi, dolandırıldıklarını ileri sürdü. Araçların ya teslim edilmediğini ya da kiralık çıktığını belirten mağdurlar, suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, sosyal medya üzerinden senetle ve taksitli araç satışı vaadiyle müşteri toplayan firma, Antalya'daki iki şubesini kapattı. Araçlarını teslim alamayan ve ulaşamadıkları firma yetkililerinden şikayetçi olan vatandaşlar, dolandırıldıklarını öne sürdü. Şirketin sahibi olduğu iddia edilen sosyal medya fenomeninin adının reklam kampanyalarında sıkça kullanıldığı kaydedildi.

Bize kiralık araba satmışlar

Mağdurlardan Yunus Emre, "Geçen sene bu firmadan araba aldık. Ünlü fenomenin galerisiydi bu şirket. O galeriden satış vaadiyle senetle araba satın aldık. Aldığımız araçların kiralık olduğunu öğrendik. Aracımızı geri vermek zorunda kaldık. Ortalama 500 bin liradan, 1 milyona kadar ödeme yaptık bu şirkete. Şu an hiçbirimizin altında araba yok. Bu kişiler şu an tutuklandı ama bizim mağduriyetimiz giderilmiyor. Muhatap bulamıyoruz. Çoğu kişinin senetleri bankada ve bu kişiler senetlerini de alamıyor. Arabalar altımızdan alınmasına rağmen borçları ödemeye devam ediyoruz. Bize kiralık araba satmışlar. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Ne araba aldım ne de sözleşmem var

Mağdur Rasim Koç ise aracı sosyal medya üzerinden bulduğunu belirterek, "16 Nisan'da kapora ve peşinat ödedik. Teslim almak üzere anlaştık. 28 Nisan'da gittiğimdeyse kapı, cam duvardı; kimse yoktu. Ne araba aldım ne de sözleşmem var. Arkadaşlarım gibi elimde senet de yok ama param gitti. Ulaşamıyoruz, mağduruz" diye konuştu.

(DHA)

 


YouTube kayıtları dinleyerek konservatuara ikincilikle girdi, kazandığı yarışmayla La Scala’ya gitti: Nazlıcan Karakaş

 

 
Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir