Seçim 2024

Saruhanlı'da listeyi yetiştiremeyen CHP, adayını Saadet Partisi'nden gösterdi

"Zeki Bilgin başkanımız, başvurusunu, Türkiye İttifakı'nı birlikte kuracağımız Saadet Partisi'nden yaptı"

22 Şubat 2024 12:13

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP adayı ve mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi, 8 dakika geç teslim edildiği için İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi. Seçime girememe tehlikesi yaşayan CHP farklı bir formül buldu. İlçe seçim kuruluna başvurusunu yapan Saadet Partisi Saruhanlı Belediye Başkan adayı Sezai Zeytinli istifa ederken, yerine CHP'nin mevcut Saruhanlı Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin aday gösterildi.

TIKLAYIN - CHP Manisa'da listeyi yetiştiremedi, İYİ Parti Manisa İl Başkanı "Vatana millete hayırlı olsun" dedi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin hazırlanan seçim takvimine göre; siyasi partilerin aday listelerini vermesi için gereken süre, 20 Şubat'ta tüm yurtta saat 17.00 itibarıyla tamamlandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da, Saruhanlı Belediye Başkanı olan ve yeniden aday gösterilen Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi ise 8 dakikalık gecikmeyle İlçe Seçim Kurulu'na sunuldu. Başvuru ve liste, YSK sistemine geç girilmesi nedeniyle kabul edilmedi. Başvuru ve liste, İlçe Seçim Kurulu'nca reddedildi ve geç getirildiğine dair tutanak tutuldu.

İlçe Seçim Kurulu kesin kararı verdi

CHP heyeti, sıkıntının ilçedeki elektrik kesintisinden kaynaklandığını ileri sürerek, karara itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, dün saat 10.30 sıralarında toplandı. 45 dakika süren toplantının ardından CHP'nin Saruhanlı'da seçime giremeyeceğine karar verdi.

CHP, Saadet Partisi çatısında seçime gidiyor

Seçim kuruluna itiraz etmek yerine farklı bir yol seçen CHP, Saadet Partisi ile ortak bir strateji geliştirdi. Manisa'da, CHP İl Başkanı İlksen Özalper ve Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Yılmaz liderliğindeki heyetler bir araya gelerek ortak bir karara vardılar. Bu kapsamda, Saadet Partisi'nin Saruhanlı Belediye Başkan adayı Sezai Zeytinli, adaylıktan çekildi ve yerine CHP'nin mevcut Saruhanlı Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin aday olarak gösterildi. İki partinin heyetleri birlikte hareket ederek bu değişikliği ilçe seçim kuruluna sundular.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İl Başkanı İlksen Özalper, "Zeki Bilgin başkanımız, bundan önceki süreçte ittifak ortağımız, şimdi de birlikte Türkiye İttifakı'nı kuracağımız Saadet Partisi'nden, başvurusunu yaptı. Seçime Saadet Partisi logosuyla gireceğiz" diye konuştu.