Dünya

Şarjdaki oyuncağın bataryası patladı, alevler evi kül etti

22 Mayıs 2024 10:08

T24 Dış Haberler

İngiltere'de meydana gelen olayda, şarj olurken alev alan bir oyuncağın evlerini kül etmesi sonucu Molly Austin isimli genç anne yangında her şeyini kaybetti. 

Alevlerin arasında kalan iki kedisini de kurtaramadığını dile getiren genç kadın, şarjda bıraktığı oyuncağı bir buçuk metre yükseliğinde alevler içinde gördüğünü ifade etti. 

Austin, "Kızımı da alıp evden kaçmaya çalıştım. Çıkarken büyük bir patlama sesi duydum. Dairenin camları sıcaktan kırılmıştı. Kızımı komşuya bırakıp kedileri kurtarmak için geri döndüm. İki kedimi de yatağın altında ölmüş vaziyette buldum" diye konuştu.

Geçici belediye konutuna yerleştirilen Austin ve kızı, ebeveynleri çocuklarına elektrikli oyuncak arabalar almamaları veya şarj ederken dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Austin, "Oyuncağı şarj olması için bıraktım ve alevler içinde kalması sadece 20 dakika sürdü. Şirketle temasa geçtik ve tüm satışları durdurdular ancak her şeyimi kaybettim ve şimdi her şeyi yeniden inşa etmem gerekiyor, başkaları bundan kaçınabilir" dedi.