Gündem

Sarıyer’de denize giren bir kişi boğuldu

İlçenin Karadeniz sahillerinde denize girmek yasaklandı

27 Temmuz 2023 13:11

İstanbul Sarıyer'de Onur Kutlugün (29), denizde yüzerken boğularak hayatını kaybetti. Sarıyer Kaymakamlığı, hava şartları nedeniyle ilçenin Karadeniz sahillerinde denize girmenin 1 günlüğüne yasaklandığını duyurdu.

Kısırkaya Halk Plajı’nda dün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda, 29 yaşındaki Onur Kutlugün, bir süre sahilde oturduktan sonra denize girdi. Denizde ilerleyen Kutlugün, yardım çığlıkları attıktan sonra bir anda gözden kayboldu. Sesi duyarak yardıma koşan vatandaşlar, Kutlugün’ü yarı baygın şekilde denizden çıkardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri Kutlugün'e ilk müdahaleyi sahilde yaptı. Bilinci kapalı olan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Kutlugün, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Sarıyer'de denize girmek yasaklandı 

Sarıyer Kaymakamlığı, hava şartları nedeniyle, bugün ilçenin Karadeniz sahillerinde denize girmenin yasaklandığını duyurdu. Kaymakamlığın sosyal medya hesabından da yapılan duyuruda, "Alınan meteorolojik tahminler doğrultusunda dalga boyunun yüksek olacağı değerlendirildiğinden, 27 Temmuz 2023 Perşembe günü ilçemiz Karadeniz sahillerinde denize girmek yasaklanmıştır" ifadelerine yer verildi.