Kültür-Sanat

Şapkayı astı: Harrison Ford, bir daha Indiana Jones karakterini oynamayacağını doğruladı

29 Haziran 2023 11:02

T24 Dış Haberler

Harrison Ford, cuma günü vizyona girecek 'Indiana Jones ve Kader Kadranı' filmiyle en ünlü rollerinden birine veda edecek. 

Nazi yumruklayan maceraperest arkeoloğu oynayan 80 yaşındaki Ford, bir daha Indiana Jones rolünü üstlenmeyeceğini Reuters'a verdiği söyleşide doğruladı. 

"İnsanları keyiflendirmek için bana verilen muhteşem fırsata veda ediyorum" diyen Ford, "Son filmin en çok karakterin kendisiyle ilgili olmasını istedim" dedi. 

'Indiana Jones ve Kader Kadranı'nın ilk sahneleri için Ford, dijital olarak yapay zekanın yardımıyla gençleştirildi. Ancak Ford, böyle bir uygulamanın bir filmin tamamı için yapılamayacağını düşündüğünü belirtti. 

Beş film boyunca Indiana Jones karakterini canlandırmanın kendisi için ne anlama geldiğini de anlatan Ford, rolün kalbinde hep özel bir yeri olacağını söyledi. "Indiana Jones, hayranları için neyse benim için de o" diyen Ford, "Dönüp baktığımda iyi hikayeler anlattığımızı ve iyi filmler yaptığımızı düşünüyorum. Bunun bir parçası olmakla gurur duyuyorum" dedi.