Politika

'Sansür Yasası'na protesto etmek için Meclis kürsüsünde çekiçle cep telefonunu kıran CHP’li Erbay’a 10 bin TL'lik fatura

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, telefonu çekiçle kırarken, altına mermer ve sünger koyduğunu belirtti, faturaya itiraz edeceğini söyledi

09 Kasım 2022 10:32

'Sansür Yasası'nı protesto etmek için Genel Kurul'da çekiçle cep telefonunu kıran CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'a kürsüye zarar verdiği gerekçesiyle 10 bin liralık fatura çıkarıldı.

CHP'li Erbay, 13 Ekim'de,  iktidar tarafından 'Dezenformasyon Yasası' olarak tanımlanan, gazeteci örgütlerinin 'Sansür Yasası' olarak nitelendirdiği yasa teklifini cep telefonunu TBMM kürsüsünde çekiçle kırarak protesto etmişti. 

Erbay'ın protestosuna AKP ve MHP'den tepki geldi, ceza alması gerektiği ifade edildi.

Habertürk'ten Mahir Kılıç’ın haberine göre, protestodan yaklaşık 3 hafta sonra Erbay'a 10 bin liralık bir fatura çıkarıldı.

CHP'li Burak Erbay, Meclis Başkanlığı'na bağlı bir avukat tarafından kendisine yazı yollandığını ve kürsüye zarar verdiği gerekçesiyle 10 bin lira talep edildiğini söyledi.

Bilirkişi olarak marangozdan görüş alındı

Tutanak tutulduğunu belirten Erbay, bilirkişi olarak da bir marangozdan imza alındığını kaydetti.

Telefonu çekiçle kırarken, altına mermer ve sünger koyduğunu belirten CHP'li vekil, kürsüye herhangi bir zarar vermediğini ifade etti. 10 bin liralık talebin dayanıksız olduğunu kaydeden Burak Erbay, itiraz etmeye hazırlanıyor.