Gündem

Sancaktepe Belediyesi'ndeki "jakuzi" iddiasına "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma"dan resen soruşturma

08 Nisan 2024 00:47

Başsavcılık, sosyal medyadaki "Sancaktepe Belediyesi binasının başkanlık katında jakuzi" iddialarıyla ilgili resen "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" soruşturması başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın, Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'nün başkanlık katında jakuzi olduğunu iddia etmesiyle başlayan, eski AKP yönetim ve CHP'li yeni belediye başkanı Alper Yeğin arasında polemiğe neden olan "Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi" tartışması adliyelik oldu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada Sancaktepe Belediyesi binasının Başkanlık katının 6 bin metrekare olduğu, bahse konu makam katında jakuzi, çok sayıda dinlenme odası ve yemek odası bulunduğu iddiaları üzerine resen soruşturma başlattı.

Paylaşımları inceleyen Başsavcılık, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" düzenlemesini içeren 217/A maddesi uyarınca resen soruşturma başlattı.

TIKLAYIN - AKP'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediyesi'nin 6 bin metre karelik başkanlık katında jakuzi varmış

TIKLAYIN-Sancaktepe'nin eski belediye başkanı Şeyma Döğücü, Başkanlık katında jakuzi olduğunu yalanladı: Hodri meydan!

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan, "AKP’nin kaybetmesi boşuna değil. Alper Yeğin’i tebrik etmek için Sancaktepe Belediyesi’ne gittim. Sancaktepe Belediyesi’nin başkanlık katı 6.000 m2, burada bir sürü dinlenme odası var, jakuzi (lüks banyo), yemek odası, 200 m2 mutfak var" ifadelerini kullanmıştı. Eski başkan Şeyma Döğücü, "iftira" olarak niteleyip başkanlık makamından canlı yayın açılmasını istemişti.

Bir önceki belediye başkanı İsmail Erdem ise 2017 yılında yapılan katta, 'başkanlık makamı, toplantı-yönetim odası, halkla ilişkiler odası, misafir bekleme salonu, özel kalem odası, başkanlık danışman birim odaları, mescid ve 20 metrekare mutfak olduğunu açıklamıştı.

CHP'li yeni belediye başkanı Alper Yeğin ise şatafatlı başkanlık katıyla ilgili bilgiyi doğruladı ancak bir önceki başkan İsmail Erdem döneminde tasarlandığını belirterek, "Basında ve sosyal medya da yer alan Sancaktepe haberleri ile ilgili olarak; Sayın Şeyma Döğücü döneminde Başkanlık katında her hangi bir tadilat işlemi yapılmamıştır. Önceki Belediye Başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır" demişti.

TIKLAYIN-Jakuzi polemiği büyüyor| CHP'li Alper Yeğin'den açıklama: Batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım

TIKLAYIN - Jakuzi krizi| AKP'li Akpınar'dan Sancaktepe Belediye binasının önünde açıklama