Gündem

Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini Mustafa Varank'tan devraldı: Allah aziz milletimize mahcup etmesin

04 Haziran 2023 10:56

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi törenle Mustafa Varank'tan devraldı. Kacır, "Bugün Varank bakanımız bugün buradan başı dik alnı açık ayrılıyor. İnşallah Allah aynı şekilde bizlerin de bu emaneti teslim ederken başımızın dik alnımızın açık olmasını nasip etsin. Allah bizleri aziz milletimize mahcup etmesin" diye konuştu.

Varank, "Elimizden geldiğince hangi mevkide hangi görevde olursak ya da görevde olmasak da elimizden geldiğinde arkadaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Mehmet Fatih Kacır, "Her zaman bizlere yaptığı ağabeylik için ayrıca şükranlarımı sunmak istiyorum. Tabii Yöneticilik çok kişiye nasip olur ama bazılarına büyük işler nasip olur. Bu yöneticilerin ancak bazılarına bugünkü işlerin toplum tarafından sahiplenilmesi de nasip olur. Ve onların da ancak bazılarına milletin sevgisini kazanmak nasip olur. Sayın bakanım siz geçtiğimiz 5 yıl boyunca ortaya koyduğunuz gayret ve çabayla, sayın cumhurbaşkanımızın bir yol arkadaşı olarak tüm bunları elde ettiniz bizlere de örnek bir bakanlık dönemi geçirdiniz. Ben tekrar sizinle yol arkadaşı olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu dönem çok büyük gururları hep birlikte müşahede ettik" diye konuştu.

"Kardeşhane çalışma ortamını aynı şekilde sürdüreceğiz" diyen Kacır, "Bugün Varank bakanımız bugün buradan başı dik alnı açık ayrılıyor. İnşallah Allah aynı şekilde bizlerin de bu emaneti teslim ederken başımızın dik alnımızın açık olmasını nasip etsin. Allah bizleri aziz milletimize mahcup etmesin. Sayın bakanım destek ve dualarınızı hep beraber bekliyoruz, hakkımız sonun kadar size helal olsun siz de haklarınızı helal ediniz" ifadelerini kullandı.