Spor

Sami Uğurlu: Hangi büyük maçta iyi mücadele etsek oynadığımız takımlar rahatsız oluyor

17 Mart 2024 19:46

Süper Lig’in 30’uncu haftasında Kasımpaşa sahasında Galatasaray’a 4-3 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, “Maç öncesinde anlattığımız senaryonun aynısı yaşadığımızı söyleyebilirim. Gol atan ve yiyen bir Kasımpaşa takımı. Son maçlarda bunu biraz daha aşağı çektik. Takım halinde top kazanarak geçiş yapmayı doğru yapıyoruz. Savunma geçişinde zafiyetimiz olduğunu söylemiştik. Bu tür maçlarda bunun sayısı arttığı zaman gol sayısı da artıyor. Yediğimiz gollere bakarsak Mertens’in golü harikaydı. Diğerleri bireysel hata. Biz gol pozisyonuna girmeyi seviyoruz. Çok pozisyonumuz var. 3 gol atıp, Galatasaray’ı yenememek üzücü. Oyunu geliştirmeye devam edeceğiz. Kasımpaşa’nın yüksek tempolu bir oyunu var. Son zamanlarda yüksek tempolu, şiddetli koşan, 25 kilometre hızla üstlerde olan bir takım. Bizim oyunumuz hakemlerin çok fazla kaldırabileceği bir oyun değil. Geçiş oyunu olduğu zaman hakemlerin kafasının karıştığını düşünüyorum. Hakemler biraz daha oyun dursun, kontrolü kaybetmeyelim istiyor. Ancak biz oyunu sevmiyoruz, o oyunu kimse sevmiyor. Ondan sonra maçı 5 dakika izleyip, kanalı değiştiriyorlar. Biz herkesin izleyeceği, keyif alacağı bir oyun oynayalım istiyoruz. Ben oyuncularıma; kendinizi yere atmayın, devam edebileceğiniz kadar devam edin diyorum. Türkiye’de kendini yere atan ödüllendiriliyor” diye konuştu.

“Hangi büyük maçta iyi mücadele etsek oynadığımız takımlar rahatsız oluyor”

Büyük takımlara karşı iyi mücadele ettikleri zaman suçlandıklarını söyleyen Uğurlu, “Biz hangi büyük maça gitsek, iyi mücadele etsek bu oynadığımız takımları rahatsız ediyor. Galatasaray ile oynuyorsun Fenerbahçe için oynuyor diyorlar. Fenerbahçe ile oynuyorsun Galatasaray için oynuyor diyorlar. Biz öyle insanlar değiliz. Ancak buradan tepki görmek ilginç. İyi oynadığın zaman suçlanmak bir Türkiye’de olur herhalde. Herkesin hedefi var. Herkese karşı iyi oynamaya çalışıyoruz. Galip gelsek 4’üncü sıraya çıkıyorduk. Zaten onu düşünerek çıktık maça. Beşiktaş ile 3 puan var. Bunun mücadelesine vermeye devam edeceğiz. İyi oynadıktan sonra ciddi şekilde keyif alıyoruz. Rakiplerin bize saygı göstermesi gurur duyduğumuz şeylerden bir tanesi. Kötü oynadığımız periyotlar olsa da özellikle son haftalarda rakiplerimizin bizden çekinmesi güzel” ifadelerini kullandı.

“Aytaç’ın milli takıma alınmamasına şaşırdım”

Takımın önemli isimlerinden Aytaç Kara’nın milli takıma seçilmemesiyle ilgili gelen bir soru üzerine ise Sami Uğurlu, "Aytaç daha önce birkaç kez daha bu sevinci yaptı. Konuşmadım kendisiyle ama bunun milli takıma çağırılmamasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Mili takıma çağrılmaması hocanın kendi kararı. Öncesinde buna saygı duymak gerekiyor. Benim bireysel fikrim, bu performansla almamak biraz düşündürücü. Genç oyuncu milli takıma kazandıralım gibi bir düşünce daha cazip gelebiliyor olabilir. Milli takıma en formda, en iyi oyuncuların alınması gerekiyor. Bir 8 numara olarak bu sayılara ulaşıp, her maç 90 dakika sahada kalan bir isim. Montella’ya saygı duyuyorum ama şaşırmadım dersem yalan olur” diyerek sözlerini noktaladı.