Gündem

Salim Şen'den Erdoğan'a: 30 yıllık hukukçuyum, yağmalama olaylarına müdahale için OHAL yetkileri gerektiğini ilk kez duyuyorum, bu nasıl bir yönetim anlayışı?

09 Şubat 2023 23:31

Hukukçu Salim Şen, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın OHAL kararını eleştirdi. Şen, "30 yıllık hukukçuyum, yağmalama olaylarına müdahale edip gereğini yapmak için OHAL yetkileri gerektiğini ilk kez duyuyorum. Bu nasıl bir yönetim anlayışı?" ifadelerini kullandı. 

TBMM Genel Kurulu, depremde etkilenen 10 ilde 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı görüşüldü. Cumhurbaşkanı'nın OHAL kararı AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla kabul edildi.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacaktır. Bununla birlikte bazı yerlerde maalesef marketlere, AVM'lere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalama gayretlerine de devlet OHAL ile müdahale etme imkanını da yakalayacaktır" açıklamasına tepki gösteren hukukçu Salim Şen, şu ifadeleri kullandı: 

"30 yıllık hukukçuyum, savcılık, hakimlik yaptım. Yağmalama olaylarına müdahale edip gereğini yapmak için OHAL yetkileri gerektiğini ilk kez duyuyorum. Yani OHAL olmayan yerlerde yağma olaylarına müdahale edemiyor muyuz? Bu nasıl bir açıklama, bu nasıl bir yönetim anlayışı?" 

TIKLAYIN | Erdoğan: Süreci siyasi istismara dönüştürenler var; OHAL tefecilere, fitne gruplarına müdahale imkânı verecek