Gündem

"Sahte ve sentetik ilaç" iddiası Meclis gündeminde: Tartışma komisyonu kurulmalı!

05 Ocak 2023 07:17

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, gazeteci Murat Ağırel’in "devlet kurumları eliyle hastalara verilen, ‘İclusig’ adlı ilacın sahte olduğunun ortaya çıktığını" yazmasının ardından, “sahte ve sentetik ilaç” iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

İlaç tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle piyasada sahte ve sentetik ilaçların arttığına dikkati çeken Yüceer, “2021’de 8 milyon 456 bin 901 tablet sentetik ecza ele geçirildi. İlaç fiyatlarının, talebin ve kâr marjının yüksekliği sentetik ecza ile sahte ve kaçak ilaç pazarının hızla büyümesine neden oluyor” dedi.

Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi veren Yüceer, “Uluslararası İlaç Güvenliği Enstitüsü’nün 2019 araştırmasına göre zayıflama ilaçlarından kanser ilaçlarına, ağırı kesicilerden cinsel gücü artırıcı ilaçlara kadar her türlü ilacın sahtesi yapılmakta ve sahte ilaç trafiğinden çok yüksek kâr elde edilmektedir. Gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Mecliste bir araştırma komisyonu kurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Murat Ağırel: Devlet kurumları eliyle hastalara verilen kanser ilacı sahte çıktı!