Gündem

Tekrar erişime açılan Sahibinden.com alan adını yenilemeyi unutmuş olabilir: Sitenin domain'i bugün güncellenmiş

Sahibinden.com platformuna erişimin normale döndüğü bildirildi.

03 Ocak 2024 20:29

T24 Haber Merkezi

Sahibinden.com platformuna erişim normale döndü. Sahibinden'den yapılan açıklamada "Alan adı hizmetini sağlayan firmanın gerekli teknik çalışmaları tamamlandığı ve sitenin normale döndüğü" söylenirken, site domain'inin (isim hakkı) bugün güncellenmesi ise alan adının tekrar satın alınmak zorunda kalınmış olabileceğini akla getirdi.

Sahibinden.com'dan dün geceden bu yana platforma erişimde karşılaşılan soruna ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu sorunun ortadan kalktığı belirtilen açıklamada, "Alan adı hizmetini sağlayan firma gerekli teknik çalışmaları tamamlamış ve platformumuza erişim normale dönmüştür. Kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

250 milyon dolar istendiği iddia edilmişti

Dün geceden bu yana hem web sitesi hem de uygulama üzerinden erişim sorunu yaşanıyordu. Siteye erişmek isteyen kullanıcılar, "Sunucu erişim sorunu-belirtilen ada sahip bir sunucu bulunamadı" uyarısı ile karşılaşmıştı. Ahmet Balat isimli bir Instagram kullanıcısı "edindiğim kesin bilgilere göre" diyerek Sahibinden.com'un alan adının başka bir kişi tarafından alındığını ve geri vermek için şirketten 250 milyon dolar istediğini iddia etmişti.

TIKLAYIN - İddia: "sahibinden.com" alan adını yenilemeyi unuttu, yeni kullanıcı 250 milyon dolar istiyor

Domain'in güncellenme tarihi 3 Ocak

T24'ün isim tescil sitesinden yaptığı "whois" sorgusuna göre domain'in bugün güncellenerek yeniden satın alındığı ortaya çıktı. Yapılan sorguya göre Sahibinden.com'un alan adının ilk defa 1999 yılında alındığı, bugün ise bir senelik olarak tekrar satın alındığı görüldü.