Gündem

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında karar verildi; sanıklara indirim uygulanmadı

Mahkeme, 3 sanığın ise tüm suçlardan beraatlerine hükmetti

23 Ocak 2024 06:42

Eski Beşiktaş yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun 2022 yılında Bakırköy'de silahla öldürülmesine ilişkin 20 sanığın yargılandığı davada, 4 sanık "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 6 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Maktul Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi müşteki Celal Mahmutyazıcıoğlu ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Son savunması sorulan sanık Ali Yasak, hakkında gerçek olmayan iddialarda bulunulduğunu ve iddiaların yalan olduğunu ileri sürerek, "2 yıldır tutuklu kalmama neden olan iddianamede aleyhime bir şey yoktur. Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüşmeye gittiğimde üzerimde silah yoktu. İstesem kül tablası veya başka bir şeyle de zarar verebilirdim. Ben o insanı alıp uzaklaştırdım, kendimi siper ettim ama yine de mahkemeyi inandıramadım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık Kadir Yasak da "Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım. Ben olay anında yere doğru ateş ettim. Az ceza alayım diye demiyorum. Olayın gerçeği bu. Kamera kayıtlarını birlikte izledik. Olay biraz da medyatik olduğu için böyle oluyor. Ben kesinlikle kasten öldürme suçunu kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını savunarak, beraatlerini ve tahliyelerini talep etti.

Mahkeme, sanıklar Kadir Yasak, Ali Yasak, Seccad Yeşil ve Serkan Dakman'ı, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırarak, sanıklara verilen cezada indirim uygulamadı.

Mahkeme, 3 sanığın ise tüm suçlardan beraatlerine hükmetti.