Kültür-Sanat

Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması finalistleri açıklandı

11 film ve yönetmenleri duyuruldu

20 Aralık 2022 11:25

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nda finale kalan filmler belirlendi. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar" temasıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 18 Ocak 2023'te Sabancı Center'da düzenlenecek.

"Başrolde ilk kez… Hayattaki rollerine kendileri karar vermek isteyen tüm kadınlar için şimdi başrolde olma zamanı!" sloganıyla gerçekleştirilecek yarışmaya 33 şehirden 153 film gönderildi. Finale kalan filmlerden yedisinin yönetmen koltuğunda kadınlar oturuyor.

Ön jüri değerlendirmesinin ardından kazanan 11 filmin ve yönetmenlerinin isimleri "www.kisafilmuzunetki.org" internet sitesinde duyuruldu.

Yarışmada Melihat Ağgül "Balık Tutmak İstiyorum", Yener Akbaba "Bavul", Nazlı Pınar Aydın "Ceket", Hüseyin Urçuk "Çamaşır İpi", Süheyla Noyan "Çiçek Açar", İzel Yücel "Dank!", Elif Kübra Dadalı "Düğüm", Öykü Su Baskın "Işıltı", Mustafa Solmaz ve Ece Akın "Kız Evi", Erkan Selçin "Örüntü", Dilşad Demir de "Peki Bu Kadın Kim?" isimli eserleriyle finale kaldı.

Jürinin değerlendirmesi sonucu birinci olan eser sahibine 25 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye ise 15 bin lira ödül verilecek.