Gündem

Sabah yazarı Tezel: Hakaret davalarının rant kapısına dönüşmesinin önüne geçecek bir yasaya ihtiyaç var

24 Mayıs 2023 09:15

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, "Hakaret davalarının rant kapısına dönüşmesinin önüne geçecek bir yasaya ihtiyaç var." dedi. 

Tezel yazısında, "Konya'da süt toplama merkezinde bulunan kazanda süt banyosu yaptığı suçlamasıyla 6 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Emre Sayar, iftiraya uğradığını, o hareketleri kendi isteğiyle yapmadığını söyledi. Peki, kimin isteğiyle oldu? Birileri zorla mı süt banyosu yaptırdı?Sayar sosyal medya aracılığıyla kendisine hakaret ettiğini tespit ettiği 70 kişiye dava açtı. Elbette hakareti savunamayız ama 70 kişinin bu süt banyosu skandalından para cezası ödeyecek olması da trajikomik bir durum." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'de eleştiri ile hakaret karıştırılıyor." diyen Tezel yazısının ilgili bölümünde, "Bazıları hakaret ettiğinin farkında değil! Hayatında hiç dava açmamış biri, şimdi dava açtığı 70 kişiden yüklüce bir tazminat kazanacak. Bazıları da sosyal medyada bilinçli bir şekilde tepki çeken paylaşımlar yapıp kendisine edilen küfürlerden güzel paralar kazanıyor. Hakaret davalarının rant kapısına dönüşmesinin önüne geçecek bir yasaya ihtiyaç var. Tabii hakaret ve küfür edenlerin de yanına kâr kalmamalı."  dedi.