Gündem

Sabah yazarı Övür: Kılıçdaroğlu zor da olsa şimdilik kendi partisini hizaya getirmiş görünüyor

"CHP içinde Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağına inanan ciddi bir ekip var"

27 Eylül 2022 09:55

Sabah yazarı Mahmut Övür, " CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu zor da olsa şimdilik kendi partisini hizaya getirmiş görünüyor. Bu durum, dışarıdan bakanları şaşırtsa da kolay bir süreç değil. Çünkü CHP içinde Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağına inanan ciddi bir ekip var." görüşünü savundu.

Övür yazısında, "Sadece İBB Başkanı İmamoğlu'ndan söz etmiyorum, onunla gizli ilişki kurduğu, genel başkanlık pazarlığı yaptığı iddia edilen Özgür Özel ve arkadaşları var. Aynı durum Yavaş ve Ankara grubu için de geçerli. Hepsi, "Yanındayız" diye sıraya dizilse de arka planda "Bu iş bitmedi" havasındalar." düşüncesini dile getirdi.

Övür şu ifadeleri kullandı:

"Oysa Kılıçdaroğlu ve yakın çevresine göre 2023 seçimlerinde, "6'lı masa kimi aday gösterse kazanacak"... Öyle bir havadalar ki, aralarında AK Parti'nin oyunun yüzde 20'lere indiğini söyleyip "servetine" iddiaya girenler bile var. Bu nedenle Kılıçdaroğlu seçimi "çantada keklik" görüyor ve bu şansı elinden almak isteyen parti içi fırsatçılara meydan okuyor.

Doğrusu adaylığı hak etmiyor da değil. Bugün "o makam" için hâlâ el altından çalışan İmamoğlu dahil adı geçenlerin hepsini siyasi aktör düzeyine çıkaran isim bizzat Kılıçdaroğlu. Buna Meral Akşener de dahil.

Ama hiçbiri Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına inanmıyor. En başta da Akşener... Son kararın da 6'lı masada değil, ABD gezisinde alınacağı konuşuluyor. Tabii bu arada yakın zamana kadar büyükelçilerle sık görüşen İmamoğlu ve Akşener'in bu geziye nasıl baktıkları da merak ediliyor. Acaba, "Bütün o görüşmeler boşa mı gitti?"