Gündem

Sabah yazarı Müderrisoğlu: ABD diplomasisi, sadece CHP, İyi Parti, HDP'ye olan ilgisini kamufle etmek için büyükelçinin yolunun AK Parti'den de geçmesini sağladı!

04 Nisan 2023 10:43

Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in AKP'li isimlerle yaptığı görüşmeye ilişkin, "ABD diplomasisi, sadece CHP, İyi Parti, HDP'ye olan ilgisini kamufle etmek için büyükelçinin yolunun AK Parti'den de geçmesini sağladı!" yorumunu yaptı. 

Müderrisoğlu yazısında, "ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bu sıralar hayli hareketli. Üstelik bu hareketi, seçime 6 hafta kala siyasi sahnede sergiliyor. Esasen bir büyükelçinin görev yaptığı ülkede seçim tarihi ilân edildikten sonra açıkça ortalıkta gezinmemesi gerekiyor. Ama Amerikalılar, 'Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar mühim ülkedir' diye düşünmekten vazgeçmedikleri için pervasız olabiliyorlar. ABD Büyükelçisi'nin siyasi parti genel merkezlerindeki trafiğinin CHP ayağı, haliyle tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu en net biçimde dile getirdi. Amerikan diplomasisi, sadece CHP, İyi Parti, HDP'ye olan ilgisini kamufle etmek için büyükelçinin yolunun AK Parti'den de geçmesini sağladı! Ama bu taktik hamle bile 6'lı Masa + HDP'nin hamisi olma rolünü gizlemeye yetmedi!" ifadesini kullandı.