Gündem

Sabah yazarı Dilek Güngör: Hatay'da su sorunu tam çözülememiş durumda ve köylerini terk etmeyen bir kısım depremzelerin çadır sorunu

08 Mart 2023 07:26

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, depremin en çok etkilediği yerleren olan Hatay'a yaptığı ziyareti "Kaldırımlar temizlenmiş… Bu kez sokakları ambulanslar değil 'Evden Eve Nakliyat' araçları, iş makinaları, molozları taşıyan kamyonlar dolduruyor. Su sorunu tam çözülememiş durumda… Ve köylerini terk etmeyen bir kısım depremzedelerin çadır sorunu… Şebekenin bir borusundan su geliyorsa oralara bidonlar ve çeşmeler yerleştirilmiş… Herkes oraya gelip ihtiyacı olan suyu almaya çalışıyor. Ya da su kolileri dağıtılıyor. Onun dışında sivil toplumun ve şirketlerin yardımlarında da ilk haftaya göre azalma var" ifadeleriyle değerlendirdi.

Devletin tüm varlığıyla sahada olduğunu kaydeden Güngör, "Hatırlarsınız, ilk günlerde 'Burada devlet yok' diye milleti galeyana getirmişlerdi. Vatandaşı devlete karşı kışkırtmaya çalışanların hiçbirini artık sokaklarda göremiyorsunuz. Onlar yok ama devlet tüm varlığıyla sahada… Antakya'da dağların eteklerindeki mahallelere kadar gittim" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...