Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından HDP kanadından destek sinyalleri gelmeye başladı

"Şimdi 6'lı Masa'ya 7'nci ortak geldiğini söyleyebiliriz"

08 Mart 2023 09:24

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından HDP kanadından destek sinyalleri gelmeye başladı. Pervin Buldan'ın, "Biz de adayımızı açıklayacağız" sözü unutulmuş görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Barlas yazısında, "HDP konusunda tavırlı olan Akşener'in de artık kolu kanadı kırılmış durumda. Şimdi 6'lı Masa'ya 7'nci ortak geldiğini söyleyebiliriz. Hepsi birden asrın felaketini falan unutmuş, ülkeyi paylaşma derdine düşmüş. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan ne yapıyor? Gecesini gündüzüne katmış ülkesini ayağa kaldırmaya çalışıyor. 7'li koalisyonun ne yaptığını umursadığını da zannetmiyorum. Aylar öncesinden, "Bunlar toplanıp dağılmaktan başka bir şey yapmaz" diyerek aslında bugünlere işaret etmişti. Önümüzdeki 2 aylık seçim sürecinde hizmet odaklı, ülkesinin yaralarını saran, 6'lı Masa'nın kısır iç çekişmelerini umursamayan bir Erdoğan göreceğimizi tahmin ediyorum. Millet İttifakı'nda kavga, Cumhur İttifakı'nda uyum bu döneme damgasını vuracak." ifadesini kullandı.