Spor

Ryan Babel'den Galatasaray'a: Kulübün net bir vizyonu yok!

"Babel, Faghouli ve Falcao gibi oyuncuları gönderip genç oyuncu almak istiyorlardı. Mertens geldi ve benimle aynı yaşta. Benden daha fazla para alıyor"

26 Eylül 2022 19:22

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ryan Babel, Galatasaray ve Beşiktaş'taki günleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Babel, Galatasaray hakkında, "Kulübün ne istediğini tam olarak bilmediğini gösteriyor. Net bir vizyon, planı olmadığını gösteriyor. Günden güne değişen günü birlik kararlar aldıklarını gösteriyor." ifadesini kullandı.

Kadrosunu Mertens, Icardi ve Mata gibi yıldızlarla güçlendiren Galatasaray, Babel ve Feghouli gibi geçtiğimiz sezon taraftarın tepkisini toplayan oyuncularla yollarını ayırmıştı. Sarı-kırmızılıların yollarını ayırdığı Ryan Babel, 1. Lig'de oynayan Eyüpspor ile anlaşmış ve kulübe imza atmıştı.

Ryan Babel, sezon başında 1. Lig'de oynayan Eyüpspor ile anlaşmıştı

Derbilere dair konuşan Babel, "Tarihte Galatasaray - Fenerbahçe derbilerinin daha nefretle geçtiğini görebiliyoruz. Ancak Galatasaray'da oynadığım Fenerbahçe maçları adil oyunun hakim olduğu maçlar olmuştu. Beşiktaş'ta oynadığım Fenerbahçe maçları daha nefret doluydu" dedi.

Ryan Babel, Galatasaray forması altında, Fatih Terim yönetiminde kadroda yer almıştı

Fatih Terim hakkında konuşan Hollandalı oyuncu, ''Fatih Terim ayrıldığı zaman çok üzgün bir ortam vardı, gidiş şekli sebebiyle herkes çok üzülmüştü. Beklenmeyen bir ayrılıktı. Sezonun ortasında oyuncularından ayrılmak hoş bir durum çıkarmaz. Fatih Terim'in başarılarını tartışacak değiliz. Fatih Terim döneminde 3 yıldır şampiyon olamayan bir Galatasaray vardı ve günün sonunda kimse kulübün kendisinden büyük değil. Geçen sezon Galatasaray için yeterince iyi olmayan ve kabul edilemez bir durum vardı. Kimse bu durumu kurtaramazdı'' ifadelerini kullandı.

Sezon başı Galatasaray, Mertens'i renklerine bağlamıştı

Galatasaray'ı yeni transferleri hakkında konuşan Babel, ''Bu isimlerin çoğu büyük isimler ve kariyere sahip oyuncular. İyi transferler olduğunu gördüm. Daha önce izlemediğim oyuncular da vardı. Oynadıklarını gördükten sonra memnun kaldığımı söyleyebilirim. Galatasaray'ın iyi kadrosu var. Bu durum benim için komik. Geçen sene takımda bulunan yaşlı oyuncuları gönderme düşüncesi vardı. Babel, Faghouli ve Falcao gibi oyuncuları gönderip genç oyuncu almak istiyorlardı. Mertens geldi ve benimle aynı yaşta. Benden daha fazla para alıyor. Kimse de ses çıkarmıyor. Bu çok komik durum..." diye konuştu.

Ryan Babel

Babel, "Kulübün ne istediğini tam olarak bilmediğini gösteriyor. Net bir vizyon, planı olmadığını gösteriyor. Günden güne değişen günü birlik kararlar aldıklarını gösteriyor. Bu şekilde yönetilen yerler uzun süreli başarı elde etmekte zorlanır. Bu sene başarı elde edilse bile gelecek sezon ne olacak? Galatasaray'ın geçmişte olan 5 yıllık kadrosuna baktığımız zaman bambaşka kadro görürüz. Bir takım böyle inşaa edilemez" dedi.

14 Ocak 2022 tarihinde Galatasaray'da teknik direktörlük görevine başlayan Torrent yaklaşık 5 ay sonra 21 Haziran'da gönderilmişti

Babel, Domenec Torrent için "Torrent, yapısallık anlamında Türkiye'de çalıştığım en iyi hocaydı. Net bir insandı ve size gelip, 'Senden bunu yapmanı istiyorum, yapamazsan oynamazsın' diyordu. Torrent, şu anki Galatasaray'da daha iyi iş çıkarabilirdi" cümlelerini kullandı.