Dünya

Rusya'da "neredeyse çıplak" parti, Ukrayna'daki askerlerin tepkisini çekti; penisine çorap takan rapçi hapis cezası aldı

28 Aralık 2023 08:43

Rus bir rapçinin Ukrayna'da savaş sürerken gittiği "ünlüler partisi"ne sadece çoraplarla katılması 15 gün hapis cezası almasına, sözleşmelerin iptalin ve iddialara göre Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sinirlenmesine sebep oldu. 

Giysi kodu "neredeyse çıplak" olarak belirlenen parti, yetkililerin Rus sosyal medyasını daha muhafazakar hale getirmeye çalıştığı savaş günlerinde, alışılmadık bir tepki çekti. 

Rus haber sitesi Baza'ya göre Ukrayna'nın işgalinde görev yapan askerler, parti hakkında rahatsızlıklarını dile getirdi. Sosyal medyada Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov'un partiye katılan ünlülerden birinin açıklamasını dinlediği bir video viral oldu. 

Partiye sadece penisini örten bir çorapla katılan Vacio olarak tanınan rapçi Nikolay Vasilyev, "gelenek dışı cinsel ilişkilerin propagandasını yaptığı" gerekçesiyle 200 bin ruble para ve 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Partiye katılan birçok yıldızın sözleşmelerinin iptal edildiği söylendi. 

21 Aralık'ta Moskova'daki Mutabor gece kulübünde blogger Anastasia İvleeva tarafından düzenlenen partiye TV programlarının en çok tanınan isimlerinden bazılarının katıldığı belirtildi.