Dünya

Rusya'da işgalden sonra istifa eden en yekili isimdi: 'Çubays'ın zehirlenmiş olması ihtimal dışı değil'

04 Ağustos 2022 14:43

T24 Dış Haberler

Rusya'nın 1990'lardaki özelleştirme politikalarının arkasındaki beyin; Mart ayına kadar Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin'in danışmanlığını da yapan Anatoli Çubays'in zehirlenmiş olmasının ihtimal dışı olmadığı belirtildi. 

Çubays'in geçen hafta sonu Guillain-Barré sendromu nedeniyle  İtalya'da hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Televizyon kişiliği Ksenia Sobçak, çarşamba günü Telegram hesabından yaptığı paylaşımda doktorların teşhisi doğruladığını belirtti.

İtalyan ANSA haber ajansına göre İtalyan doktorlar, kapsamlı test sonuçları gelene kadar Çubays'ın zehirlendiği ihtimalini yok sayamayacaklarını belirtti.

Çubays hastaneye kaldırıldıktan sonra odasına koruyucu giysili insanların aradığı görüntüler sızmış; bu da Vladimir Putin'in eski danışmanının zehirlenmiş olabileceği iddialarına sebep olmuştu.

ANSA'nın haberi için konuşan doktor, teşhisten sonra zehirlenme olasılığının düşük olduğunu, ancak testler gelmeden emin olamayacaklarını belirtti.

Çubays'ı Olbia'daki hastanede 'özel ajanların' koruduğu belirtildi.

Putin'in iklim temsilcisi olarak görev yapan Çubays, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra istifa eden en yetkili isim olmuştu.