Gündem

Rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, adliyeye sevk edildi

15 Aralık 2022 07:57

Beşiktaş Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve diğer şüpheliler, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  tarafından yürütülen soruşturmada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç işlemek kaydıyla kurulan örgüte üye olmak, irtikap ve rüşvet suçlarını işlediği iddia edilen Hazinedar ve eski yönetimine operasyon yapılmıştı. 

Soruşturma, 2016'da iki müfettişin yaptığı incelemelerle başlamıştı.  İncelemelerde,  verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini, belediyede "rüşvet" ağı olduğunu belirleyen müfettişler, hazırladıkları raporları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletmişti. Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Hazinedar’ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Kararla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kaldıkları tespit edilen İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale’deki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.. Operasyonda eski Beşiktaş Belediye Başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. Hazinedar ise, Kastamonu Tosya'da yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından Hazinedar ve diğer şüpheliler, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.