Gündem

Rus uzman: Türkiye, Batı'nın katılımı olmadan da Rus petrolünü nakledebilir

21 Ekim 2022 20:27

Rus şirketi Arikapital’in yatırım stratejisti Sergey Suverov, Türkiye ve Rusya'nın Batı'nın katılımı olmadan petrol tedarikini gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin 'Türkiye'nin gerekirse Batı finansmanına veya sigortasına ihtiyaç duymadan Rus petrolünü alıp nakledebileceği' şeklindeki açıklamasını değerlendiren Suverov, Türkiye ve Rusya'nın Batı'nın katılımı olmadan petrol tedariki gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Suverov, “Türkiye, petrol tedarikinin nakliyesi ve sigortası konularında Batı'nın katılımı olmadan da hareket edebilir. Bunun için Rus ve Türk tankerleri, hatta üçüncü ülkelerin gemileri bile kullanılabilir. Sigorta konusuna gelince, nakliyelerde Rus, Türk ve hatta Çinli sigorta şirketlerinin hizmetlerinden yararlanılabilir. Bu konuda büyük bir sorun çıkacağını sanmıyorum” dedi.

Bakan Nebati, ABD ziyareti sırasında The Wall Street Journal'a (WSJ) verdiği röportajda, Türkiye'nin yaptırımların hiçbirini ihlal etmeden, Batı finansmanına veya sigortasına ihtiyaç duymadan Rus petrolünü alıp nakledebileceğini ifade etmişti.