Dünya

Rus eski donanma komutanı, Krasnodar'da koşu yaparken vurulup öldürüldü

11 Temmuz 2023 14:30

T24 Dış Haberler 

Eski Rus donanması komutanı Stanislav Rzhitsky, Rusya'nın güneyindeki Krasnodar kentinde koşu yaparken öldürüldü. 

Rusya devlet televizyonu Rossiya 1'in açıklamasına göre 42 yaşındaki Rzhitsky, pazartesi günü kimliği belirsiz bir kişi tarafından vuruldu. 

Rus makamları cinayetle ilgili soruşturma başlattı. 

Rusya!da üst düzey suçları inceleyen Soruşturma Komitesi, bir cinayet soruşturması başlattıklarını ve yetkililerin "olayın tüm koşullarını, suçu işleyen kişiyi ve suça iştirak nedenlerinin belirlenmeye çalışılacağını" duyurdu. 

Rus günlük Kommersant gazetesinin haberine göre eski deniz subayı, Olimp isimli bir spor merkezi yakınlarındaki parkta sabah yürüyüşü yaptığı esnada kimliği belirsiz bir erkek tarafından sırtından ve göğsünden silahla vuruldu.

Kimi Rus medya kuruluşları,  Rzgitsky'nin "Strava" isimli fitness uygulamasındaki profili aracılığıyla takip edilmiş olabileceği görüşünde. 

Polisle bağı olduğu bilinen Rus Telegram kanalı Baza, Rzhitsky'nin koşarken düzenli olarak aynı rotayı izlediği için katilin Strava uygulamasındaki koşularını takip etmiş olabileceğini bildirdi.

Yüzbaşı Rzhitsky'nin kamuya açık profiline ilişkin sunulan veriler, öldürüldüğü bildirilen bölgeden sık sık geçtiğini gösteriyor. 

Rus haber kuruluşu Mash'a göre de olay yerinde saatinin ve kulaklıklarının bulunması, saldırı nedeninin gasp olmadığını gösteriyor.

Ukrayna askeri istihbaratı "parkın şiddetli yağmur sebebiyle boş olduğunu, bu nedenle "ayrıntı verebilecek veya saldırganı teşhis edebilecek bir tanık bulunmadığını" açıkladı.  

Ukrayna medyası, Temmuz 2022'de Ukrayna'nın Vinnytsia kentinde üçü çocuk olmak üzere 23 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir füze saldırısı meydana geldiği sırada geminin komutanının Rzhitsky olabileceğini söyledi. 

Ukrayna hükümeti, saldırının Karadeniz'deki bir denizaltından fırlatılan Kalibr seyir füzelerinden geldiğini belirtti. 

Ancak Telegram kanalı Baza, Yüzbaşı Rzhitsky'nin babasının, oğlunun Aralık 2021'de - Rusya'nın Ukrayna'yı tam kapsamlı işgalin girişiminden önce- Rus silahlı kuvvetlerinden istifa ettiğini söylediğini aktardı. 

Daha sonra Krasnodar bölgesinde seferberlik görevlisi oldu.