Dünya

Rus denizaltı komutanı sabah koşusu sırasında silahlı saldırgan tarafından öldürüldü

11 Temmuz 2023 12:58

T24 Dış Haberler

Rusya’nın güneyindeki Krasnodar kentinde bir Rus denizaltı komutanı ve aynı zamanda askeri seferberlik sorumlusu olan Stanislav Rzhitsky’nin vurularak öldürüldüğü açıklandı.

Rus kamu yayıncısı TASS’ın emniyet birimlerine dayandırdığı haberinde öldürülen askerin Rus Donanması’nda şehrin adını taşıyan Krasnodar denizaltısını komuta ettiği belirtildi. Rzhitsky'nin bir spor kompleksi yakınlarında sabah koşusu sırasında silahla dört kez vurulduğu ifade edildi. Öldürüldüğü sırada askerin denizaltının kaptanı olup olmadığı bilgisine ulaşılamazken, Ukrayna’daki yerel internet haber sitelerinin iddialarına göre, Krasnodar denizaltısı Temmuz 2022’de Ukrayna’nın Vinnytsia kentine düzenlenen ve üçü çocuk 23 sivilin ölümüne neden olan füze saldırısını düzenlediği belirtildi.

Rusya, geçtiğimiz yılki olayda denizaltından fırlatılan füzelerin Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanları ve Batılı silah tedarikçilerinin temsilcilerinin katıldığı bir toplantıyı hedef aldığını iddia etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, sivillerin ölümüne neden olduğunu söylediği saldırıyı, “açık bir terör eylemi” olarak nitelendirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre Krasnodar’ın, Karadeniz Filosu için inşa edilmiş ve "su üstü gemiler ve denizaltılarla savaşmak, mayın döşemek ve keşif yapmak" üzere tasarlanmış dizel-elektrikli bir denizaltı olduğu öğrenildi.