Gündem

RSF ve TGS'den Tolga Şardan açıklaması: Gerçekleri ortaya koymak dezenformasyon değil, gazeteciliktir!

01 Kasım 2023 21:46

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" yazısı gerekçe gösterilerek tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan'ın tutuklanmasına sosyal medyada tepki gösterdi.

Şardan'a yönelik tutuklama kararına ilişkin meslek örgütlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

"Biz gazeteciyiz"

TGS'nin sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Bundan tam bir yıl önce TBMM'deydik. 'Dezenformasyon Yasası sansür yasasıdır, bu yasayı geri çekin' dedik. İktidar kanadından aldığımız cevap, 'Bu yasa gazetecileri ilgilendirmiyor' oldu. Geçen bir yılda sayısız gazeteciye bu suçlamadan soruşturma açıldı. Bugün iki gazeteci gözaltına alındı ve bir gazeteci tutuklandı. Gerçekleri ortaya koymak dezenformasyon değil gazeteciliktir. Biz gazeteciyiz. Tolga Şardan’ı serbest bırakın! Gazetecilik suç değildir" denildi.

"Bir kez daha utandık!"

RSF'den Erol Önderoğlu, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yargıda yolsuzluk raporunu yazan
t24.com.tr sitesi yazarı ve 35 yıllık gazeteci Tolga Şardan “dezenformasyon” iddiasıyla tutuklandı! Türkiye’de basın özgürlüğü ve yargı bağımsızlığının hali itibarıyla bir kez daha utandık!" açıklamasında bulundu.

TIKLAYIN | MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yargı raporunu yazan T24 yazarı Tolga Şardan tutuklandı!

TIKLAYIN | Tolga Şardan savcılık ifadesinde, "Sadece halkı bilgilendirmek için gazetecilik yaptım" dedi; avukatı yazının ihbar niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi

TIKLAYIN | T24 yazarı Tolga Şardan'ın tutuklanmasına tepki yağdı | "Olmadığı söylenen rapor için tutuklandı", "Pes!", "Şardan, gazeteciliğin yüz akıdır!"