Dünya

Rolling Stone: Trump, yakın çevresine Macron'un seks hayatı hakkında 'istihbaratı' olduğunu söylemiş

30 Ağustos 2022 14:47

T24 Dış Haberler

Donald Trump'ın, ABD başkanlığı yaptığı dönemde yakın çevresine ''elinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seks hayatı konusunda istihbarat bulunduğuna dair övündüğü'' iddia edildi.

Rolling Stone'a konuşan iki kaynağa göre Trump, hem görev süresince hem de sonrasında çevresindeki insanlara Macron'un ''aşk hayatı hakkında özel bilgileri olduğunu'' söyledi. 

Kaynaklar, Trump'ın bu bilgileri ''gördüğü veya hakkında kendisine brifing verilen istihbaratlardan'' aldığını ifade etti.

Rolling Stone, geçen haftalarda Trump'ın Mar-a-Lago'daki evine yapılan FBI baskınında bulunan belgelerden 1a kodlu olanının ''info re: President of France'' olarak başlıklandırıldığını belirtti. 

FBI'ın el koyduğu belgelerin Macron'un kişisel hayatı hakkında bilgi içerip içermediği bilinmiyor. Trump'ın duyduğunu iddia ettiği 'istihbaratın' da kimin tarafından toplandığı bilinmiyor. 

Kaynaklara göre hem Fransız hem de ABD yetkilileri, Trump'ın Macron'un özel hayatı konusunda ne kadar bilgi sahibi olduğu ve bu bilgilerin gizli olup olmadığını öğrenmeye çalıştı.