Dünya

Rings of Power ekibi, ırkçı tacizleri kınadı

08 Eylül 2022 13:57

Amazon tarafından Lord of the Rings serisinden uyarlanan 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' dizisi oyuncuları, dizi üzerine çalışmaya başladıklarından bu yana karşılaştıkları ırkçı tacizleri kınadı.

The Guardian'da yer alan habere göre, dizinin resmi Twitter hesabından paylaştıkları gönderide bu durumu hoş görmeyeceklerini belirten ekip, ‘’Rings of Power ekibi olarak bazı ekip arkadaşlarımızın her gün maruz kaldığı acımasız ırkçılığa, tehditlere, tacizlere karşı dayanışma içerisindeyiz’’ dedi.

Buna ek olarak: ‘’JRR Tolkien, multikültürel bir dünya yarattı. Kötülüğün güçlerini yok etmek için özgür insanların, farklı ırk ve kültürden insanların arkadaşça bir araya geldiği bir dünya. Rings of Power bunu yansıtıyor. Bizim dünyamız hiçbir zaman tamamen beyazlardan oluşmadı, fantezi hiçbir zaman tamamen beyaz olmadı, Orta Dünya tamamen beyaz değil. Bipoc (Siyah, yerli ve azınlıklar) Orta Dünya’ya ait ve kalmak için buradalar’’ dedi.

Dizi yayınlanmadan önce de bir dizi ırkçı eleştiriye maruz kalmıştı ve Amazon, kullanıcı eleştirileri hizmetini üç günlüğüne askıya almıştı.

Lord of the Rings yıldızı Elijah Wood Twitter üzerinden, filmin diğer oyuncularından Dominic Monaghan ve Billy Boyd ile birlikte üzerinde farklı renklerden oluşan kulakların olduğu ve elfçe ‘hepiniz hoşgeldiniz’ anlamına gelen yazının olduğu tişört giydikleri bir fotoğraf paylaştı ve açıklama kısmına ‘’Burada hepinize yer var’’ yazdı.