Dünya

Reşit olmayan öğrencisine cinsel istismarda bulunan 25 yaşındaki öğretmen serbest bırakıldı, sevinçten ağladı

01 Nisan 2024 10:37

T24 Dış Haberler

ABD'nin Washington eyaletindeki Central Valley Lisesi'nde öğretmenlik yapan 25 yaşındaki McKenna Kindred 2022'de idari izne ayrıldı. 

Kindred, reşit olmayan öğrencisine yönelik cinsel istismar ve iletişim kurma suçlamalarını kabul ederken, mahkemede gözyaşlarına boğuldu. 

İki yıl denetimli serbestlik ve 700 dolarlık para cezasına çarptırılan Kindred, 10 yıl boyunca seks suçlusu olarak kaydedilecek. 

Kindred ile yasal nedenlerden ötürü ismi açıklanmayan 17 yaşındaki öğrencisinin iletişiminin, gencin öğretmeninin Instagram hesabını bulmasının ardından Haziran 2022'de başladığı belirtildi. İkilinin konuşmaya başlamasının ardından aynı yılın Kasım ayında Kindred'in eşinin şehir dışına gittiği sırada öğrencisinin Kindred'ın evine geldiği ve ikilinin cinsel beraberlik yaşadığı doğrulandı. 

Serbest bırakılan Kindred sevinçten ağlarken şunları söyledi: "Yaptıklarım için gerçekten üzgünüm. Geçen yılın, olaya dahil olan herkes için son derece stresli geçtiğini biliyorum. Yaptıklarım sonucunda kariyerimi, değerli dostluklarımı, özgürlüklerimi kaybettim ve bana güvenen sayısız insanı hayal kırıklığına uğrattım. Bu olaydan benim de ruh sağlığım ciddi şekilde etkilendi. Yaşattığım olaydan dolayı derin bir utanç duyuyorum"