Dünya

Regl döneminde tampon kullanan manken ölümle burun buruna geldi, bacakları kesildi

08 Mayıs 2024 14:33

T24 Dış Haberler

ABD'de yaşayan model Lauran Wasser, 2012 yılında 24 yaşındayken regl döneminde tampon kullandıktan sonra her iki bacağının da kesildiğini anlattı.

Başına gelenlerle ilgili konuşan genç model, tamponu kutuda yazan talimatlara uygun olarak kullandığını ancak vücudunun "toksik şok sendromu" geliştirdiğini söyledi.

Tamponu taktıktan kısa süre sonra grip benzeri semptomlar yaşamaya başladığını anlatan Wasser bilincini kaybetti. Hastaneye kaldırılan modelin iki kez kalp krizi geçirdiği ve böbreklerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Vücudunda hızla sepsis (kan zehirlenmesi) meydana gelen genç model, yoğun bakıma alındı.

Wasser, "Her iki bacağım da dizimin altından kesildi. Doktorlar, 10 dakika daha geç getirilseydim hayatta olamayacağımı söyledi. Hayatım 24 saat içinde tamamen değişti ve geri dönüşü yoktu" diye konuştu. 

Toksik şok sendromu, genellikle yüksek ateş, kas ağrıları ve döküntü gibi belirtilerle kendini gösteren ve vücutta var olan bir enfeksiyondan kaynaklanabilen, nadir görülen fakat yaşamı tehdit eden bir durum olarak açıklanıyor. 

Tamponların ve vücuttaki enfeksiyonlu yaraların neden olduğu düşünülen sendromun ardından genç model yalnızca regl dönemi pedleri kullanmaya başladığını açıkladı. 

Wasser, "Yıllardır aynı tampon markasını kullanıyordum ve başıma bunun gelebileceğini hiç düşünmedim" açıklamasında bulundu. 

Louis Vuitton için podyumlara çıkan ve Vogue, Harper's Bazaar ve Glamour dergilerinde boy gösteren genç model, protez bacağıyla mesleğine devam ediyor.