Sağlık

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi raporu: Sağlık çalışanlarının saygınlığı ortadan kalktı

Öğrenci kontenjanlarının plansız bir şekilde artırılması, araştırma görevlisi ve öğretim üyesi kadrolarının yetersizliği eleştirildi

06 Nisan 2024 08:53

Rize'de, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adı verilen üniversitenin tıp fakültesi, sağlık sistemindeki sorunlara ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda, “Sağlık çalışanlarının saygınlığının ortadan kalktığı ve çoğu zaman haksız bir şekilde her türlü şikâyete maruz kaldıkları, çalışma isteklerinin kaybolduğu” ifadelerine yer verildi.

Sağlık sistemindeki aksaklıkları eleştiren sağlıkçılara “Giderlerse gitsinler” diye seslenen Erdoğan'ın Rize’de adının verildiği üniversitenin tıp fakültesinin faaliyet raporunda sağlık sistemindeki sorunlara ilişkin dikkat çekici tespitler yer aldı.

Sağlık çalışanlarının azalan saygınlığı ve eitimdeki yetersizlikler

Raporda, sağlık çalışanlarının saygınlığının giderek azaldığı ve haksız şikayetlere maruz kaldıkları vurgulandı. İktidarın her ilde açtığı üniversitelere rağmen, fakültelerde yaşanan yetersizlikler dikkat çekti. Özellikle öğrenci kontenjanlarının plansız bir şekilde artırılması, araştırma görevlisi ve öğretim üyesi kadrolarının yetersizliği eleştirildi.

Sağlık politikalarındaki istikrarsızlık ve eğitim programlarının askıya alınması

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, raporda ayrıca, sağlık politika ve uygulamalarında yapılan değişikliklerin ilgili kurum ve personelin görüşleri alınmadan gerçekleştirildiği, bu durumun hizmet kalitesini olumsuz etkilediği belirtiliyor. Ayrıca, sosyal güvenlik kuruluşlarının sağlık hizmetleri için ödediği miktarın yetersiz olduğu ifade ediliyor. Fakültelerde, uzmanlık eğitimi programlarının öğretim elemanı eksikliği nedeniyle açılamadığı ya da askıya alındığına dikkat çekildi.