Dünya

Rammstein Rusya'daki homofobiyi protesto etmek için Moskova'da sahnede öpüştü

Rusya'da "eşcinsel propagandası" yapmayı yasaklayan yasalar bulunuyor

01 Ağustos 2019 10:35

T24 Dış haberler

Alman metal grubu Rammstein'ın üyeleri Moskova'da verdikleri konserde Rusya'nın "LGBTİ propagandasına" karşı yasalarını ve ülkedeki homofobiyi protesto etmek için sahnede öpüştü. 

Gitaristler Paul Landers ve Richard Krüspe'nin "Aüslander" şarkısı sırasında sahnede öpüştüğü fotoğraf daha sonra "Sizi seviyoruz Rusya" yazısıyla İnstagram'da paylaşıldı ve binlerce beğeni aldı. Grubun hayranları, müzisyenlerin protestosuna destek verdi. 

Rammstein, özellikle son yıllarda LGBTİ haklarına verdikleri desteği sıkça dile getirmişti. Kruspe ve Landers bu sene gerçekleşen Avrupa turunda birçok kez bu konuya dikkati çekmek için öpüştü. 

Moscow Times'ın aktardığına göre son yapılan anketler Rusya'da halkın LGBTİ'lere eşit hak verilmesi konusunda daha ılımlı olduğunu gösterse de ülkede nefret suçları devam ediyor. Bu ay Rusya'nın önde gelen LGBTİ hakları aktivistlerinden Yelena Grigoriyeva, LGBTİ'lerin "avlanması" gerektiği belirtilen bir sitede adı geçtikten sonra öldürülmüştü. 

Rusya'da 18 yaşından küçüklere "Eşcinsel propagandayı" yasaklayan bir yasa da bulunuyor. Bu yasayı delen yabancılar suçlu bulunmaları durumunda sınır dışı edilmeden önce 15 güne kadar hapis cezası ve 78 dolar para cezası alabiliyor.