Kültür-Sanat
BBC Türkçe

Rihanna'dan altı yıl sonra ilk şarkı: Lift Me Up

28 Ekim 2022 21:08

Hafta başında sosyal medyadan müziğe dönüşünün sinyalini veren Rihanna, altı yıl aradan sonra ilk single'ı Lift Me Up'ı çıkardı.

Cuma günü çıkan parça Kasım'da vizyona girecek olan Marvel filmi "Black Panther: Wakanda Forever" ın müziğinden.

Yönetmen Ryan Coogler, Rihanna'nın projeye, 2020 yılında kanserden yaşamını yitiren Marvel aktörü Chadwick Boseman'ın onuruna katıldığını söyledi.

İlk Black Panther filminde oynayan Boseman ayrıca Da 5 Bloods, 21 Bridges ve James Brown'un hayatını canlandıran Get On Up filmlerinde de rol almıştı.

2020 yılında bağırsak kanseri teşhisi konduktan dört yıl sonra yaşamını yitiren aktör, ölümünden sonra geçen yıl Ma Rainey's Black Bottom filmindeki performansıyla Oscar ödülüne aday gösterilmişti.

Lift Me Up, Rihanna, film yönetmeni Coogler ve daha önce Drake, Justin Bieber, Future, Wizkid, Beyonce ve Khalid ile de çalışan Nijeryalı şarkıcı ve söz yazarı Tems tarafından yazıldı.

İsveçli besteci Ludwig Goransson da parçanın bestelenmesine katıldı ve kaydını üstlendi.

Yavaş tempolu ama neşeli bir para olan Lift Me Up'ta Rihanna'nın kendine özgü sesine enstrümanların yumuşak bir şekilde eşlik ettiği görülüyor.

Atmosferik parçada şarkıcıya geriden bir de belli belirsiz bir koro eşlik ediyor.

Sosyal medyada single'ın çıkışı Rihanna fanları arasında sevinçle karşılandı.

Bazıları şarkıyı dinlerken yükselip uçtuklarını yazarken, kimileri de "tam bir film müziği" diyerek hayal kırıklığı ifade ettiler.

Rihanna 2016'da çıkardığı Anti albümünden bu yana ilk kez bir şarkı çıkarıyor.

Şarkıcı bu yıllar içerisinde başka sanatçılar ve müzisyenlerle ortak çalışmalar yaptı.

Fakat büyük ölçüde müzik dünyasından uzak kaldı ve daha ziyade yarattığı moda, iç çamaşırı, cilt bakımı ve kozmetik markalarını geliştirmeye ve rapçi A$AP ile beraberliğinden olan ve yakınlarda dünyaya gelen oğluna vakit ayırdı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir