Dünya

Putin: İlkokuldan itibaren İHA eğitimi verilsin

Putin eğitimin çocukları "kötü alışkanlıklardan koruyacağını" söyledi

28 Nisan 2023 15:58

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilkokuldan itibaren müfredata insansız hava aracı (İHA) kullanma eğitimi eklenmesi talimatını verdi.

Moskova'da bir toplantıda konuşan Putin, İHA üretiminin ekonomik ve güvenlik için çok önemli olduğunu vurguladı. İHA üretiminin artırılması talimatı veren Putin, HA'ların olmadığı bir toplumu hayal dahi edemediğini" söyledi.

Havacılık sektörünün temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunan Rus lider, İHA üretimine ek olarak kullanımına dair de altyapıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, bazı şirket temsilcilerinin sunduğu "İHA kullanımının okul müfredatına eklenmesi" önerisi Putin tarafından olumlu karşılandı. İlkokuldan itibaren müfredata İHA kullanma ve yapılandırma eğitiminin  eklenmesi talimatını veren Putin, "bu eğitimin çocukların kariyer yönelimi ve ülkenin geleceği için faydalı" olacağını savundu. Ayrıca bu eğitimlerin çocukları "yapmamaları gereken eylemlerden" koruyacağını iddia etti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Andrey Belusov, İHA üretim kapasitelerinin artırılması ile ilgili somut hedefleri açıkladı. Belusov, 2030 yılına kadar yılda 32 bin İHA üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Mevcut İHA üretimlerinin ihtiyaçlarının yüzde 30'u kadar olduğunu söyleyen Belusov, 2030'da bu oranı yüzde 70'e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.