Dünya

Protestoları destekleyen İranlı futbol efsanesi Daei'nin ailesinin bindiği uçağın rotası değiştirildi; havalimanında apar topar indirildiler

27 Aralık 2022 08:51

T24 Dış Haberler

İran'da Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan rejim karşıtı protestoları açıkça destekleyen futbolcu Ali Daei'nin ailesinin Tahran'dan Dubai'ye giden uçuşunun rotası aniden değiştirildi ve Daei'nin eşi ve kızı uçaktan apar topar indirildi. 

ISNA haber ajansının aktardığına göre İranlı futbol efsanesinin eşi, kızıyla birlikte Tahran'ın İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine giden bir Mahab Air uçağına bindi.

Daei, ailesinin uçaktan indirildikten sonra tutuklanmadığını belirtti.

Devlet haber ajansı ISNA'ya göre uçak, rota değiştirerek Körfez'deki Kiş adasına indi. Daei'nin ailesinin burada uçaktan indirildiği belirtildi. 

Ajansın aktardığına göre yargı erki, "İslam Devrimi karşıtı gruplarla bağlantısı ve yaptığı grev çağrıları nedeniyle Daei'nin eşi, ülkeden çıkarken yetkilileri bilgilendireceğini taahhüt etmişti" açıklamasında bulundu. 

IRNA da uçağında Kiş'e iniş yaptıktan sonra Daei'nin eşi ve çocuğunun indirildiğini belirtti.

Bir dönem Bayern Münih forması giyen ve milli formayla attığı 109 gol, Cristiano Ronaldo tarafından kırılana kadar uzun süre rekor olarak kalan Daei, İran'daki protestolara verdiği destekten sonra ölüm tehditleri almıştı.