Ekonomi

Prof. Dr. Veysel Ulusoy: Cepheye V şekilli ekonomistler sürüldü; kimdir bunlar?

"Onlara göre dip yapan ekonominin yukarı yönlü harekete başlaması krizden çıkışın işaretidir. Ekonominin dinamiklerinden ve geçişkenliklerden zerre kadar anlamaz ve rüzgarın yönüne doğru yorumlarını yapıp nemalanırlar"

12 Temmuz 2022 11:58

ENAG Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, enflasyon artışını uyaran ekonomistlere Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "mandacı" denmesini hatırlatarak, enflasyonun yükselmeye başladığı dönemde "Hemen ön cepheye de V-Şekilli ekonomistler sürüldü" dedi.

"Kimlerdi bunlar?" diye soran Ulusoy V şekilli ekonomistleri Gerçek Gündem'deki yazısında şöyle anlattı:

"Önemli sıfatları vardır bunların… hükümetin çoklu maaş sisteminin içindeki çarktan beslenirler. Kalaylı maaşları vardır ve ekonomik teori ve uygulamalardan daha çok övgüleri vasıtasıyla sistem içinde kalırlar. Krizlerin yaşandığı dönemlerde aşağıya doğru eğilimden burnunu hafif yukarı doğru kaldıran sanayi üretim istatistiklerini krizden çıkış olarak algılayıp diğer ekonomist gruba saldıran niteliğe sahiptirler…

V-şekilli sıfatları da tam da buradan gelir. Onlara göre dip yapan ekonominin yukarı yönlü harekete başlaması krizden çıkışın işaretidir. Ekonominin dinamiklerinden ve geçişkenliklerden zerre kadar anlamaz ve rüzgarın yönüne doğru yorumlarını yapıp nemalanırlar. Görevli hissi vardır içlerinde.."

Yazının tamamı için tıklayın