Gündem

Prof. Dr. Korhan Berzeg iki haftadır kayıp: İşte üzerinde durulan 4 senaryo

01 Temmuz 2023 09:44

Balıkesir Gönen’de 17 Haziran günü yürüyüşe çıktığı köpeğiyle ortadan kaybolan Prof. Dr. Korhan Berzeg’in bulunamaması akıllara cinayet dahil bir dizi ihtimali getirdi. Jandarma bölgedeki boş evlerde arama yaparken, bölgedeki aramalar termal kameralı İHA’yla geceleri de sürdürüldü. Yüzlerce kişinin katıldığı detaylı aramalara rağmen Korhan Berzeg’in bulunamaması akıllara bir dizi ihtimalleri getirdi.

Bölgeye giden Hürriyet muhabirinin aktardığına göre üzerinde durulan 4 senaryo şöyle:

- Bir süre önce kısa süreli unutkanlık yaşamaya başlayan Korhan Berzeg yürüyüş sırasında eve dönüş yolunu unuttu ve farklı bir yola girerek aranılan alandan çok uzak yerlere gitti.

- Köpeği Tina koruma eğitimini olası bir aksilikte yanından ayrılmama üzerine almıştı. Tina bu nedenle Korhan Berzeg kaybolmasına rağmen eve gelerek Haber veremedi.

- Korhan Berzeg fidye için kaçırıldı ancak şu ana kadar ailenin aranmaması bu olasılığın güçlü olmadığı şeklinde yorumlandı.

- Korhan Berzeg yürüyüş yaparken anlık olarak Tina yanından geçen birilerine tepki verdi. Bu tepkiye karşılık veren kişiler önce köpeği daha sonra da Berzeg’i öldürerek ya bölgedeki bir bahçeye ya da uzak bir noktaya gömdü. Bölgedeki evlerde, ahırlar ve barakalarda hassas arama köpekleriyle arama yapılması bu ihtimalin göz ardı edilmediğini gösterdi.

Korhan Berzeg’in eşi o günü anlattı

Angela Berzeg, eşinin kaybolduğu günü şöyle anlattı:

“Her sabah saat 08.00-08.15 gibi evden yürüyüş için çıkıyordu. Aynı güzergâhtan gidiyordu. Çeşme var zaten orada. Böyle oradan dönüp sonra tekrar eve geliyordu. Yaklaşık 1 saat sürüyordu yürüyüşü. 2 saat gelmeyince komşuma gittim ve beraber ormana gittik. ‘Korhan’ diye bağırmaya başladık. 2 saate yakın aradık. Bulamayınca jandarmaya haber verdik. 2 haftadır da arıyoruz. Köpeği ‘Tina’ da her sabah onunla yürüyüşe gidiyordu. Eşim 83 yaşında ama çok sportif birisi. Yürümeyi çok seviyordu. Ayağında terlik tarzı ayakkabı vardı. Eğer düşmüş olsa kolayca ayağından çıkardı. Telefonunu evde bırakmıştı. Telefonunda herhangi olumsuz veya şüpheli bir şey yok. Emniyet birimleri de zaten telefonu alıp inceledi.”

“Yaklaşık 2 yıl önce 2 saat kadar kaybolmuştu”

Angela Berzeg, eşinin yaklaşık iki yıl önce de kaybolduğunu söyleyerek şunları anlattı:

“Yaklaşık 2 yıl önce yine yürüyüşe gitmişti. Ormanın içinde ‘Ekşi Su’ isimli bir çeşme var. Oraya gitmişti. Yanında yine köpek vardı. 2 saat kadar kaybolmuştu. Ben de arabaya binip oraya aramaya gittim. Çeşmenin orada bir yol var. O yoldan giderken yukarıdan geldiğini gördüm. Beni görünce, ‘İyi ki geldiniz’ dedi. Büyük ihtimalle yolunu kaybetmişti. Hava da çok sıcaktı. Herhangi bir rahatsızlığı yoktu.”

“Alzheimer olduğuna yönelik haberler doğru değil”

Angela Berzeg, eşinin Alzheimer hastası olduğuna yönelik çıkan haberlerin de doğru olmadığını söyleyerek, “Alzheimer olduğuna yönelik haberler çıktı ama öyle bir şey yok. Yaşı itibariyle unutkanlık vardı. Ama yolları kaybetmek veya ‘Ben neredeyim’ gibi bir unutkanlığı yoktu. Biz İstanbul Büyükada’da yaşıyoruz. Orada da her gün 2 defa köpeğimizi gezmeye çıkarıyordu” dedi.