Kültür-Sanat

Prof. Dr. Asker Kartarı imzalı "Balat’tan Kalan" belgeseli izleyiciyle buluşuyor

15 Aralık 2022 12:43

T24 Kültür Sanat

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Asker Kartarı, “Balat’ta Gündelik Yaşam: 1940-2017” başlıklı araştırma projesi çerçevesinde “Balat’tan Kalan” adlı bir belgesel hazırladı.

Kartarı bu belgeselde, yakın tarihe damgasını vuran sosyal, kültürel, ekonomik ve politik gelişmelerin Balat’taki gündelik yaşamın nasıl değiştiğini, zamanın tanıklarının sözleri ve belgelere dayalı olarak izleyiciye ulaştırıyor. Yetmiş yıldan uzun bir dönem içinde semtin insanı, mekânı ve gündelik yaşam pratikleriyle nasıl değiştiğini o dönemlerin tanıkları aracılığı ile anlatıyor. Belgeselin yönetmenliğini Asker Kartarı, yönetmen yardımcılığını Özgür Ağkül, Kurgusunu Sibel Tekin yaptı. Araştırma asistanı ve kameramanlar Oylum Bülbül Beşler, Ece Güneş ve Mesut Uçak, müziğini Soner Şeker yaptı. Danışman kadrosunda ise Robert Elmas ve Ersin Kalkan yer aldı.

Prof. Dr. Asker Kartarı

İstanbul hafızasının kayıp bileşeni mahalle hayatının geçmişiyle bugünü arasında bir köprü kuran “Balat’tan Kalan” belgeseli günümüzde turistik ziyaretlerin ve soylulaştırma projelerinin arasında sıkışıp kalan Balat’ın özgün hikâyesini anlatıyor.

“Balat’tan Kalan”ın ilk gösterimi 15 Aralık 2022 Perşembe saat 14.45’te Kadir Has Üniversitesi Merkez Kampüsü, D Blok Büyük Salon’da yapılacak.