Dünya

Prens Harry'den eşi Meghan Markle'ı hedef alan medya kuruluşlarına 'Diana' hatırlatması: Annemi bu yüzden kaybettim

02 Ekim 2019 10:37

Prens Harry'nin Meghan Markle ile evliliğinin ilk gününden beri medyada Markle'ı hedef alan haberler yapılmasına tepki gösterdi. Prens Harry, annesi Prenses Diana'nın da yaşadığı yıllarda medya baskısına maruz kaldığını hatırlattı. "Annemi kaybettim, eşimin de aynı güçlere yenik düşmesine izin vermeyeceğim" diyen Harry'nin açıklaması Meghan Markle'ın babasına yazdığı bir mektubu paylaşan gazeteye dava açmasının ardından geldi. 

Prens Harry'nin açıklaması Sussex Dük ve Düşesi'nin resmi internet sayfasında yayımlandı. Harry, açıklamada eşinin acı çekmesine göz yumamayacağını söyleyerek medya kuruluşlarını suçladı. En büyük korkusunun 'tarihin tekerrür etmesi' olduğunu söyleyen Harry, "Bu davranışlar insanların hayatını mahvediyor. Bu zorbalık. Daha önce sevdiğim bir insanın metalaştırıldığını gördüm. Annemi kaybettim, eşimin de aynı güçlere yenik düşmesine izin vermeyeceğim" dedi. 

Prens Harry ile evlendiği beri günden İngiliz medyasında adımları takip edilen ve çoğu zaman eleştirilerin odağı olan Meghan Markle son olarak babasına yazdığı mektubu paylaşan Mail on Sunday gazetesine dava açmıştı.