Dünya

Prens Charles'ın eşi Düşes Camilla, Prenses Diana'lı yılları anlattı: Kolay değildi

Diana’nın ölümünden sonraki yıllarda Charles ve Camilla ilişkilerini açık olarak yaşamaya başladı. Çift, 2005 yılında evlendi

23 Haziran 2022 08:59

T24 Dış Haberler

Cornwall Düşesi Camilla, Prenses Diana ve Prens Charles’ın ayrıldığı 1990’lı yıllarda kendisine yönelik kamuoyu tepkisi ve medya odağını anlatırken “Kolay değildi” ifadelerini kullandı. 

75 yaşı için İngiliz Vogue dergisine röportaj veren Prens Charles’ın eşi Cornwall Düşesi Camilla, ilişkilerinin ilk yıllarını, Prenses Diana’yı ve 2005’te Prens Charles ile evlilik süreçlerinden bahsetti.

Charles ve Camilla’nın 1970’li yıllarda bir ilişkisi olduğu biliniyor. Öte yandan Camilla, 1973 yılında Andrew Parker Bowles ile evlenmiş ve evliliklerinden iki çocukları olmuştu. Prens Charles ise 1981 yılında Diana Spencer ile evlenmişti.

Camilla’nın evliliği 1995 yılında sonlanmış, Charles ve Diana’nın ilişkisi ise 1992’de biterken resmi boşanmaları 1996 yılında gerçekleşmişti. 

"İlişkide üç kişiydik"

Prenses Diana, evliliklerinin sonlarında Camilla’dan hoşlanmadığına, Charles’ın eski sevgilisine “güvenmediğine” işaret eden ifadeler kullanmıştı.

Prens Charles, 1994 yılında verdiği söyleşide, ilişkileri sona erdikten sonra Prenses Diana’yı aldattığını açıklamıştı. Charles, o röportajda Camilla için “Çok uzun zamandır arkadaşım ve uzunbir süre de öyle olacak” demişti.

Prenses Diana ise 1995 yılında BBC’ye verdiği çarpıcı röportajda Camilla’nın evliliklerinin sona ermesinde bir faktör olup olmadığı sorusuna “İlişkide üç kişiydik, yani biraz kalabalıktı” yanıtını vermişti. 

Camilla, süregelen yıllar boyunca halk tarafından çok sevilen Prenses Diana’nın evliliğinin sonlanmasındaki sebep olarak görülüp tepki çekmişti. 

"Uzun süre irdelendim"

Prenses Diana’nın 1997 yılında bir araba kazasında hayatını kaybetmesiyle tepkiler artmıştı. 

Camilla, Vogue dergisine verdiği röportajda o yılları şöyle anlattı: 

“Kolay değildi. Çok uzun bir süre irdelendim ki bir noktada bununla yaşamanın yolunu bulmam gerekti. Kimse sürekli incelenmek, eleştirilmek istemez” dedi.

Diana’nın ölümünden sonraki yıllarda Charles ve Camilla ilişkilerini açık olarak yaşamaya başladı. Çift, 2005 yılında evlendi.