Dünya

Prens Andrew'a "Jeffrey Epstein'ın taciz skandalı hakkında yeminli ifade ver" çağrısı

Epstein'in kurbanlarından bazılarının avukatı Spencer Kuvin, Prens Andrew'un Jeffrey Epstein taciz skandalındaki rolü hakkında yeminli ifade vermesi gerektiğini söyledi

07 Ocak 2024 07:46

T24 Dış Haberler

Çocuk istismarı ve cinsel taciz suçlusu ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in davasıyla bağlantılı kişilerin isimleri açıklanmıştı. İsimler arasında ABD eski başkanlarından Bill Clinton, İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi Prens Andrew, David Copperfield, Donald Trump ve ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın da yer aldığı ortaya çıkmıştı. Epstein'in kurbanlarından bazılarının avukatı Spencer Kuvin, Prens Andrew'un Jeffrey Epstein taciz skandalındaki rolü hakkında yeminli ifade vermesi gerektiğini söyledi.

TIKLAYIN | Epstein davasında adı geçenler açıklandı: Bill Clinton, Prens Andrew, David Copperfield, Donald Trump ve Michael Jackson...

Avukat Spencer Kuvin, Observer'a verdiği demeçte,Kraliyet ailesine yönelik cinsel saldırı iddialarına ilişkin polis soruşturması açılması çağrılarının arttığı bir dönemde, York Dükü'nün "şu anda ortaya çıkanlara cevap vermesi gerektiğini" ve yasal olarak doğruyu söylemek zorunda kalması için "yasanın tüm tuzaklarıyla" ifade vermesi gerektiğini söyledi.

TIKLAYIN | Trump'ın pedofili milyarder Jeffrey Epstein'in uçağıyla 7 kez seyahat ettiği ortaya çıktı

Kuvin, "Andrew'un halka ve medyaya bir röportaj verdiğini biliyorum. Bu onun için felaketle sonuçlanan bir röportaj oldu. Ancak şimdi ortaya çıkanlara ve tüm bunlardaki rolüne cevap vermesi gerekiyor. Bunu bir TV basın röportajında değil, yemin altında, yalancı şahitlik cezası altında, ister Londra'da ister ABD'de olsun yasaların tüm tuzaklarıyla yapmalıdır. Kayıtları düzeltmesi gerekiyor" dedi.