Dünya

Portekiz polisi, donmuş balıkların içine gizlenmiş 1,3 ton kokain ele geçirdi

05 Mart 2024 11:47

T24 Dış Haberler

Portekiz polisi yaptığı açıklamada, Avrupa genelinde dağıtılmak üzere dondurulmuş balıkların içine gizlenmiş 1,3 tondan fazla kokain ele geçirdiğini ve operasyon kapsamında farklı milletlerden yedi kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Polis, Ekvador'dan gelen nakliyenin Lizbon limanında boşaltıldığını belirterek, polis memurlarının "Kalamar Operasyonu" kapsamında çeşitli aramalar gerçekleştirdiğini ve sekiz ateşli silah, üst düzey araçların yanı sıra çeşitli belge ve nesnelere el koyduğunu da sözlerine ekledi. 

Portekiz'in batı bölgesindeki bir depoda bulunan uyuşturucunun, plastiğe sarılı ve karton kutulara konulan donmuş balıkların içine saklandığı belirtildi.
 
Portekiz Adli Polisi yaptığı açıklamada, "İlacın donmuş balıkta saklanma şekli tespit etmeyi son derece zorlaştırdı ve çıkarmak için balığın tamamen yok edilmesi gerekiyordu." dedi.
 
Yaşları 26 ile 59 arasında değişen tutukluların, Latin Amerika'dan büyük miktarlarda kokain ithal eden ve bunu birçok Avrupa ülkesine dağıtan organize bir suç örgütünün parçası olduklarından şüpheleniliyor.
 
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi geçen yıl yıllık Dünya Uyuşturucu Raporu'nda kokain talebi ve arzının dünya çapında arttığını söyledi.
 
Polis, gözaltına alınanların uyruklarını açıklamadı.