Gündem

Polis Meslek Yüksek Okulları mezuniyet töreni, Erdoğan'ın katılımı ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın duasıyla yapıldı

27 Temmuz 2023 19:19

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı Polis Akademisi’nde Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da törende dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölbaşı Polis Akademisi’nde düzenlenen Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Törene ayrıca, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ile mezun öğrencilerin aileleri de katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılıyla ilgili, “7 sene önce uçak ve silah sesleri ile başlayan karanlık bir geceyi, milletimizin direnişi sayesinde kardan daha aydınlık bir sabaha çevirdik. Demokrasi tarihine altın harflerle yazılan 15 Temmuz kıyamımızı 85 milyon olarak hep beraber yeniden hatırladık. Hem tanklara karşı meydan okumanın gururunu hem de kendi silahıyla vurulmanın acısını beraber yaşadık. Üstünden değil 7 yıl, 70 yıl da geçse 15 Temmuz’u unutmayacağımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettik" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş daGölbaşı Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’nde dua etti. Erbaş'ın duası şöyle:

“Polis akademisinden mezun olan evlatlarımızı görevlerinde başarılı eyle Ya Rabbi. Mezuniyetlerini milletimiz için hayırlı eyle Ya Rabbi. Görev yapacakları yurdumuzun her yerinde, her mahallesinde, her şehrinde kendilerini her türlü kazalardan, belalardan, felaketlerden muhafaza eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Evlatlarımızın yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarımızın geçmişlerinin ruhlarını şad eyle Ya Rabbi. Evlatlarımızı yetiştiren anne babalarından razı ol Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi ilelebet payidar eyle. Polis kardeşlerimizi, devletimiz, milletimiz, ezanımız, bayrağımız için en güzel bir şekilde ömürlerinin sonlarına kadar çalışmalarını nasip eyle Ya Rabbi. İlahi Ya Rabbi! Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, birliğimize, beraberliğimize göz diken dahili ve harici hainlere fırsat verme Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Sen buyuruyorsun ki; ‘Onlar tuzak kurarlar, ancak Allah onların tuzaklarını bozar.’ Devletimiz, milletimiz için kurmuş oldukları her türlü tuzakları kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Özellikle 15 Temmuz gecesi şurada özel harekatta çalışırken şehit olan polis kardeşlerimiz başta olmak üzere vatan ve millet için feda-i can eden bütün şehitlerimize rahmet eyle Ya Rabbi. Gazilerimize hayırlı ömürler nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi! Dualarımızı kabul eyle, milletimizi, devletimizi, ezanımızı, bayrağımızı ilelebet payidar eyle.”