Politika

Perinçek'ten Sinan Ateş cinayeti yorumu: MHP'yi yalnızlaştırma, AK Parti ile MHP'nin arasını açma planının bir parçası

"Cumhur İttifakı'na, MHP-AK Parti beraberliğine karşı bir tertip olduğu apaçık ortada"

15 Mayıs 2024 01:43

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin olarak, "Boyutların çok ötesinde bir plan var burada. Yani bir suikastın araştırılması yok. Burada doğrudan doğruya Milliyetçi Hareket Partisi'ni yalnızlaştırma, tecrit etme, mahkum etme, AK Parti ile MHP'nin arasını açma, AK Parti'yi Cumhuriyet Halk Partisi'nin partneri, ortağı yapmaya yönelik planın bir parçası" ifadelerini kullandı

Partisinin yayın organı Ulusal Kanal'ın canlı yayınına çıkan Perinçek, Ateş suikastının MHP-Ülkü Ocakları bağlantılarının ortaya çıkarılmasının "MHP ve Cumhur İttifakı'na yönelik tertip" olduğunu savundu. Perinçek, "Milliyetçi Hareket Partisi'ne karşı yeni bir operasyon, tertip yürütülüyor" dedi.

Doğu Perinçek'in açıklamaları şöyle:

"Bakın Sinan Ateş olayı çok açık. Ben Sinan Ateş olayında savcı veya polis, dedektiflik yapacak değilim. O ayrı bir konu. Ama o boyutların çok ötesinde bir plan var burada. Yani bir suikastın araştırılması yok. Burada doğrudan doğruya Milliyetçi Hareket Partisi'ni yalnızlaştırma, tecrit etme, mahkum etme... Terörist falan filan bu olaylara karışmıştır diye... Ve AK Parti ile MHP'nin arasını açma, AK Parti'yi Cumhuriyet Halk Partisi'nin partneri, ortağı yapmaya yönelik planın bir parçası. Çok açık.

Olay ne olursa olsun. Faili kim olursa olsun. Onu hiç merak bile etmiyorum. O olay kullanılarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne karşı yeni bir operasyon, tertip yürütülüyor. Yeni tertip diye niçin söylüyorum? Bundan evvel Meral Akşener'in önderliğinde MHP'den bir grup kopartılıp... Bu bir Amerika tertibiydi.

Bugün yine bir tertibin yapıldığı apaçık ortada. Bu 'yumuşama' falan filan, Cumhurbaşkanımızla CHP genel başkanı arasındaki görüşmeler... Bunlarla birlikte değerlendirdiğimiz zaman Cumhur İttifakı'na, MHP-AK Parti beraberliğine karşı bir tertip olduğu apaçık ortada."

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

TIKLAYIN - Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden 'görev tamam' pozu!

TIKLAYIN - Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

TIKLAYIN - İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz'un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

TIKLAYIN - T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

TOLGA ŞARDAN - Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

CANDAN YILDIZ - Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş: Kendisini devlet zanneden paralel çete o kadar rahat cinayet işlemiş ki onlarca delil bırakmış

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.