Spor

Pendikspor 0-2 Trabzonspor (Maçın sonucu)

18 Şubat 2024 18:43

Ligde 3. sırayı hedefleyen Trabzonspor İstanbul'da Pendikspor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 galip geldi.

Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul'da Pendikspor deplasmanına çıkan Trabzonspor 3 puanı ikinci yarıda attığı gollerle aldı.

Ligde bu sezon istikrarsız bir görüntü sergileyen bordo mavililer Abdullah Avcı yönetiminde hedef haline getirdiği üçüncülük için kritik bir galibiyet aldı.

Pendikspor karşısında ilk yarıda istediği oyunu ortaya koyamayan bordo mavililer kalesinde tehlikeli pozisyonlar verdi.

Golsüz eşitlikle geçilen ilk yarının ardından ikinci yarıda daha istekli bir görüntü ortaya koyan Trabzonspor ilk golünü duran top sonrası buldu.

75. dakikada kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Trezeguet sert bir şutla ağları buldu ve takımını 1-0 öne geçirdi

Bordo mavililerin ikinci golünde ise yeni transfer Meunier iş başındaydı. İlk 2 maçında benzer 2 asist yapan Belçikalı sağ bek yine hücuma çıktığı pozisyonda Enis Destan'a attırdı.

80'de gelişen hızlı atakta ceza sahası üzerine etkili bir orta yapan Meunier'in asistini geri çevirmeyen Enis Destan şık bir kafa golüyle takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Onuachu'nun yokluğunda takımını sırtlayan genç golcü bu sezon 4. kafa golünü kaydetmiş oldu.

Kalan dakikalarda skoru değiştirecek başka gol çıkmayınca bordo mavililer haftayı 2 golle 43 puanda kapattı