Dünya

Patlıcan deformitesi: Uyuyan adamın penisi iki yerinden kırıldı

16 Nisan 2024 08:24

T24 Dış Haberler

Kimlik bilgileri açıklanmayan 27 yaşındaki Tunuslu bir hasta, uyurken penisini iki yerden kırdıktan sonra acil ameliyata alındı. 

Uluslararası Cerrahi Vaka Raporları dergisinde yayınlanan çalışmada, hastanın uyurken ereksiyon halindeki penisinin üzerine yuvarlandığı, bunun da "duyulabilir bir çıt sesi" ve ardından gelen şiddetli ağrı ile sarkıklık ve şişlikle sonuçlandığı bildirildi.

Semptomlara rağmen hastaneye gitmek için 36 saat bekleyen hasta acil operasyona alındı. Uzmanlar, "Penis kırıkları, nadir de olsa, potansiyel olarak ciddi sonuçları nedeniyle acil cerrahi müdahale gerektirir" diye konuştu. 

Penis teknik olarak kemiksiz olsa da "kırık" kelimesi, penisin büyüyüp dikleşmesini sağlayan doku olan tunica albuginea'da meydana gelen yırtığı tanımlamak için kullanılıyor. 

Operasyonda, 7 milimetre ve 10 milimetre ölçülerinde iki kırık olduğu tespit edildi. Sağlık görevlileri, peniste belirgin bir şişlik, sağa sapma ve penisin tabanında bir kan pıhtısı gözlemlediklerini de belirtti. 

Sağlık görevlileri, tedavinin ardından hastayı taburcu etti. İkinci günde şişliğin önemli ölçüde azaldığı belirtilirken, dördüncü günde “tam ereksiyon fonksiyonuna” kavuştuğu açıklandı. Hastanın, idrara çıkma veya cinsel işlev ile ilgili uzun vadeli bir sorun yaşamadığı bilgisi paylaşıldı. 

Sağlık görevlileri, "12 aylık takip süresi boyunca hasta herhangi bir komplikasyon bildirmedi" dedi.