Dünya

Paris'te SUV araçlardan üç kat fazla park ücreti alınacak

09 Aralık 2023 12:16

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, hava kirliliğini önlemek için yeni bir karar almaya hazırlanıyor. Hidalgo’nun "sosyal bir adalet" olarak duyurduğu öneride SUV sahiplerinden üç katı daha fazla park ücreti alınması planlanıyor

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, SUV’leri şehrin dışında bırakarak neden oldukları hava kirliliğini sınırlandırmak için park ücretlerini 3 katına çıkarmayı planladığını söyledi.

Kararı "bu bir tür sosyal adalet" diyerek planı duyuran Ane Hidalgo, hava kirliliği ve iklim değişimiyle mücadele etmek için zengin sürücüleri hedef alıyor. Hidalgo, "Bu konu iklim için yapılması gereken davranış değişikliklerini yapmayan insanlar tarafından kullanılan pahalı arabalarla ilgili" dedi.

4 Şubat’ta referanduma gidecek olan Paris halkı büyük ve çevreyi kirleten SUV’ler için belirlenen park tarifesini kabul edip etmeyeceklerine dair oy kullanacak.

SUV’ler için düşünülen yeni park tarifesi eğer onaylanırsa; Paris’in merkezindeki caddelerin üzerinde SUV ya da 4x4 park etmenin bir saatlik ücreti 18 euroya çıkarılacak. Şehrin diğer bölgelerinde ise park ücretleri 12 euroya çıkarılacak.

Haberin tamamı için tıklayın...