Dünya

Parazit'in yönetmeninden, başrol oyuncusunun intihar olduğu söylenen ölümüyle ilgili soruşturma talebi

Lee, o dönemde uyuşturucu kullandığı iddiasıyla soruşturma altındaydı ve Oscar ödüllü filmin başrol oyuncusunun ölümünden önceki hafta sonu polis tarafından 19 saat boyunca sorgulandığı bildirilmişti

12 Ocak 2024 11:52

T24 Dış Haberler

Parazit filminin başrolünde oynayan Lee Sun-kyun'un geçen ay hayatını kaybetmiş, intihar ettiği duyurulmuştu. Aralarında Parazit filminin yönetmeni Lee Sun-kyun'nun da bulunduğu bir grup Güney Koreli sanatçı, Lee Sun-kyun'un ölümünün soruşturulması çağrısında bulundu. 

Lee, o dönemde uyuşturucu kullandığı iddiasıyla soruşturma altındaydı ve Oscar ödüllü filmin başrol oyuncusunun ölümünden önceki hafta sonu polis tarafından 19 saat boyunca sorgulandığı bildirilmişti. 

Yeni kurulan Kültür Sanatçıları Dayanışma Derneği tarafından bugün başkent Seul'de düzenlenen basın toplantısında, Güney Kore'nin eğlence sektöründeki bir dizi etkili isim, bu tür trajedilerin bir daha yaşanmaması için polis ve medyanın aktörün ölümünü ele alış biçiminin soruşturulması çağrısında bulundu.

"Polisin soruşturma sürecinde herhangi bir ihmal olup olmadığını tespit etmek için yetkililer tarafından kapsamlı bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz" diyen Bong, Lee'ye yönelik soruşturma sırasında koruyucu önlemler alınmaması nedeniyle bilgilerin basına sızma ihtimalinin de araştırılmasını istedi.

"Taraflı habercilik haklı görülebilir mi?"

Şarkıcı-söz yazarı Yoon Jong-shin, merhum aktörle ilgili medyada yer alan haberlerin, halkın bilgi edinme hakkının korunmasına yönelik gerçek bir kamu yararı gözetilerek yapılıp yapılmadığını sordu. Yoon, "Sadece eğlence sektöründe kamuya mal olmuş bir figür olması nedeniyle bir bireyin özel hayatına vurgu yapan taraflı habercilik haklı görülebilir miydi? Merhumun eğlence sektöründe tanınmış bir kişi olması nedeniyle fotoromana yerleştirilmesi için polisten herhangi bir usulsüz talepte bulunuldu mu?" ifadelerini kullandı. 

Lee son polis sorgusunun basına kapalı yapılmasını talep etmiş ancak bu talebi reddedilmişti.

Son yıllarda aralarında Moonbin, Haesoo ve Jonghyun'un da bulunduğu çok sayıda Güney Koreli ünlü, özellikle de pop yıldızları ve aktörler intihar etti.