Dünya

Papa: Kilise LGBT bireyler dahil herkese açık ancak kurallarımız var

07 Ağustos 2023 10:30

T24 Dış Haberler

Katoliklerin lideri Papa Francis, Portekiz'deki Dünya Gençlik Günü Katolik festivalinden dönerken, gezi sonrası yaptığı serbest basın toplantısında Katolik Kilisesi'nin LGBT topluluğu da dahil olmak üzere herkese açık olduğunu ve onlara "kişisel maneviyat yolunda eşlik etme" görevi bulunduğunu söyledi. 

Kilisenin "herkese" açık olduğunu söylediği hatırlatılarak, kadınların ve LGBT bireylerin aynı haklara sahip olmaması ve bazı ayinlere alınmamasının tutarsız olup olmadığı soruldu.

Papa, "Kilise herkese açık ama kilisenin içindeki hayatı düzenleyen yasalar var. Kurallara göre bazı ayinlere katılamıyorlar. Bu kapalı olduğu anlamına gelmez. Kilise içinde herkes Tanrı ile kendi yolunda karşılaşır" dedi. 

Kilisenin, kurallara uymayanlar da dahil olmak üzere tüm insanlara bir anne sabrı ve sevgisiyle eşlik etmesi gerektiğini söylerken, İsa'nın havarileri olarak yalnızca erkekleri seçmesi nedeniyle kadınların rahip olamayacağını, eşcinsel evliliğe ve eşcinsel çiftler için kutsamalara izin verilmese de eşcinsel çiftlere emeklilik, sağlık sigortası ve miras gibi alanlarda haklar veren medeni kanunu desteklediğini sözlerine ekledi. 

Portekiz gezisi sırasında bir etkinlikte kalabalığa, kilisede, "hata yapanlar, düşenler veya mücadele edenler dahil" herkese yer olduğunu söylerken, etkinliğin bir başka bölümünde gençlere atıfta bulunarak, "Hangimiz hayatının bir noktasında ahlaki bir hata yapmadık?" dedi.